Van voorbereiding tot keuringsaanvraag

Teken en beheer je elektrische schema’s met As Built Plan

Ééndraadschema applicatie As Built Plan

Het product

Ontdek de unieke voordelen die we met ons product aanbieden

6c3a8592 af34 4803 9b68 63bce1b00010
 • Verlaag administratieve lasten

  door schema’s direct digitaal aan te passen op de werf

 • Werk samen met je collega’s

  voor een hogere efficiëntie bij de opbouw van het elektrisch schema

 • Win tijd met templates

  zodat je technici zich kunnen concentreren op het invullen van ontbrekende details

 • Valideer je installaties tegen het AREI

  en verhoog de kwaliteit van de installaties

 • Garandeer de volledigheid en aanwezigheid van het schema

  bij het aanvragen van de elektrische keuring

De features

Ontdek de features van dit product

Cloud-based

Beschikbaar op tablet & desktop

Beschikbaar op Android & iOS

Exporteren naar PDF

Foto site situatieplan 5 000 x 5 000 px
Foto site Verdeelbord 3 000 x 3 000 px
Foto site kringen en posities 5 000 x 5 000 px
Foto site Eendraadschema nieuw 3 000 x 3 000 px

Teken jouw elektrische schema’s zoals je op papier te werk zou gaan

1

Situatieplan

Begin met het situatieplan. Teken de structuur van de woning en voeg de benodigde elektrische symbolen toe.

2

Verdeelbord

Teken de opbouw van het verdeelbord in de kringtabel. Welke automaten, differentieelschakelaars en meters worden er geplaatst?

3

Kringen & posities

Geef de kring en positie aan voor elk elektrisch symbool op het situatieplan.

4

Eendraadschema

Aanschouw hoe jouw installatie naadloos wordt omgezet naar een conform eendraadschema.

Nieuwsgierig? 
Vraag een demo aan.

Kom alles te weten over dit product en hoe je van start kan gaan met het gebruik van de applicatie in jouw organisatie.

Tarieven

Bekijk de verschillende opties en kies welke formule het beste bij u past

Gratis testen

Test de applicatie door het tekenen van een template
 • Templates

Betaal per schema

Coming soon!
 • Schema’s

POPULAR

Betaal per maand

3 schema’s/​m inbegrepen. Extra schema’s volgens prijstabel.

/ Per month (incl. 3 schemas)

€ 30,00 (3 schemas incl.) +
Contacteer ons

Op maat

Teken je meer dan 50 schema’s per maand?
Contacteer ons

Product roadmap

Blijf op de hoogte van de product status

1

Huishoudelijke PV- en laadpaalinstallaties

Vereenvoudige schema’s voor huishoudelijke PV- en laadpaalinstallaties

BÈTA
2

Uitbreiding naar volledige huishoudelijke installaties

Volledige huishoudelijke schema’s

Verwacht Q2 — 2024
3

Uitbreiding naar niet-huishoudelijke installaties

Volledige niet-huishoudelijke schema’s

Later

Frequently Asked Questions

Heb je vragen over onze producten of diensten? Bekijk hieronder onze lijst met veelgestelde vragen. Als je nog steeds niet het antwoord vindt dat je zoekt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via info@​asbuiltplan.​be!

Veel techniekers tekenen hun schema’s eerst uit op papier en gaan deze na de werkuren digitaliseren op hun desktop, of laten de schema’s tekenen door iemand anders. Dat betekent dat elke tekening in twee stappen wordt gemaakt en dat er tijd verloren gaat met het schema te hertekenen. Deze manier van werken laat ook veel fouten toe, zoals informatieverlies bij onduidelijk handschrift of verlies van de notities.

In deze applicatie kan je schema’s direct op de werf tekenen. Hierbij kan je de natuurlijke volgorde van het tekenen behouden. Je start met het situatieplan, stelt dan het verdeelbord op in de kringtabel, en legt dan de link tussen de kringen en de elektrische symbolen in het situatieplan. Het eendraadschema wordt automatisch getekend.

Daarnaast kan je ook sneller en juister tekenen. Sneller door te vertrekken van standaard templates, zodat je enkel de benodigde aanpassingen voor de specifieke installatie moet aanvullen. Juister door te valideren dat alle benodigde velden zijn ingevuld en op termijn door te controleren op een aantal van de belangrijkste regels uit het AREI.

De applicatie is beschikbaar via een website en moet dus niet als applicatie gedownload worden. Neem gerust contact op met info@​asbuiltplan.​be en dan helpen we jou met het opzetten van een account.

Momenteel wordt een basiskennis voor het tekenen van elektrische schema’s verwacht. 
Van de tekenaar wordt verwacht dat hij/​zij de opbouw van het eendraadschema begrijpt en kan visualiseren in onze kringtabel. In onze kringtabel vertrek je namelijk van de teller, en kan je vandaar aftakken naar differentieelschakelaars en automaten, alsook energiemeters gaan toevoegen. Op het situatieplan kan je dan de juiste kring en positie aanduiden van elk elektrisch symbool, zodat het eendraadschema automatisch kan worden vormgegeven.

We kunnen jullie wel helpen met het opzetten van correcte templates voor basisinstallaties van omvormers en laadpalen, waarop jullie techniekers zich kunnen baseren.

Ook zijn we momenteel de applicatie aan het versterken met validatieregels uit het AREI. Zo gaan we in eerste instantie aanduiden welke velden verplicht moeten worden ingevuld in het schema. In een tweede fase gaan we ook de correctheid van de installatie opvolgen. 
Zo kan je verschillende zaken nagaan: wordt de juiste draadsectie gebruikt achter de automaat, staat de installatie achter de juiste differentieelschakelaar, ….

We werken hard aan een intuitieve opbouw van de applicatie en dus zal je al heel snel ontdekken hoe de applicatie werkt door zelf te gaan testen. Omdat de applicatie een andere opbouw heeft dan andere tekenprogramma’s kan een visuele ondersteuning zeker helpen. Daarom geven we een handleiding mee bij de opstart van jullie account. Binnenkort komen er ook video’s beschikbaar die aantonen hoe je verschillende schema’s kan tekenen. 

We werken aan een nieuwe feature waarbij een integratie opstaat met SPOQ. Hierbij zal het mogelijk zijn om vanuit As Built Plan een keuring aan te vragen, waarbij de ingevulde gegevens in het schema worden gedeeld bij de keuringsaanvraag.

De komende maanden werken we ook aan integraties met ERP software. Zo willen we het mogelijk maken om schema’s automatisch voor te bereiden, op basis van de gegevens in jullie klantendossiers.

Je kan de schema’s eenvoudig delen met andere users die zijn toegevoegd aan de werkomgeving. Daarnaast is elk schema te exporteren als pdf met als bestandsnaam het adres en het tijdstip van de export, wat direct het versienummer van de pdf bepaalt.

Momenteel is dit nog niet mogelijk. We gaan deze feature opnieuw bekijken als we de volgende fase van productontwikkeling bereiken, namelijk die van het tekenen van volledige huishoudelijke installaties.

Momenteel kunnen schema’s enkel als PDF worden geëxporteerd, en nog niet als een tekenbestand.

De beta versie bevat alles wat je nodig hebt om een schema van een standaard PV- of laadpaalinstallatie te laten te goedkeuren.

Je kan templates opzetten en vanuit deze templates nieuwe schema’s aanmaken. Je vult dan de benodigde aanpassingen aan voor de specifieke installatie met een net schema als eindresultaat.


In het situatieplan kan je muren tekenen en een kamer benoemen. Je hebt ook alle elektrische symbolen om deze installaties te tekenen, zoals het verdeelbord, de teller, de aardingsonderbreker en de symbolen van de installatie zelf. Op het situatieplan kan je ook de benodige technische informatie van de toestellen invullen, deze worden dan weergeven op het eendraadschema.

In de kringtabel kan je de netaansluiting beschrijven, alsook differentieelschakelaars, automaten en meters toevoegen. Hier kan ook alle benodigde informatie aan worden toegevoegd om weer te geven in het eendraadschema.

Bij het nemen van een export wordt alle benodigde informatie ingevuld, zoals het adres van de installatie, en de gegevens en handtekening van de installateur.

De schema’s zijn altijd online beschikbaar voor je organisatie, zodat er geen gegevens verloren kunnen gaan.
 

De applicatie laat in de huidige versie nog niet toe om schema’s voor de volledige woning te tekenen, met symbolen zoals stopcontacten, schakelaars, verlichting en huishoudelijke toestellen.

Elke twee weken worden er nieuwe updates naar de applicatie gebracht. We houden onze klanten steeds op de hoogte van deze updates. Verder delen we de planning voor de komende maanden met onze klanten, en luisteren we naar jullie feedback om bepaalde nieuwe features prioriteit te geven.

Als je graag wil testen hoe het aanvoelt om te tekenen in de applicatie, dan kan je van start gaan met het tekenen van een template. Deze functionaliteit is gratis, maar laat niet toe om serienummers of een adres toe te voegen. Je kan ook geen export nemen van een template.


Wanneer je overtuigd bent van de applicatie, kan je dan de template eenvoudig kopiëren naar een elektrisch schema en daar de ontbrekende gegevens aan toe voegen voor de keuring.

Op onze pricing pagina vindt u meer informatie over de pricing. Momenteel voorzien we enkel de abonnementsformule. Hierbij wordt er maandelijks een factuur uitgestuurd waarbij we de abonnementskost aanrekenen plus de additioneel aangekochte schema’s in die maand. Deze kan dan via overschrijving worden betaald.

Binnenkort zetten we ook online betalingen op.

Bij het opzetten van een abonnement, is de applicatie vrij beschikbaar op elk apparaat en voor elke user met een account gelinkt aan jullie omgeving. Je betaalt dus enkel voor de output, d.w.z. het aantal schema’s dat jullie binnen jullie omgeving getekend hebben.

Stuur dan een mailtje naar info@​asbuiltplan.​be en we helpen je graag verder!

Veel techniekers tekenen hun schema’s eerst uit op papier en gaan deze na de werkuren digitaliseren op hun desktop, of laten de schema’s tekenen door iemand anders. Dat betekent dat elke tekening in twee stappen wordt gemaakt en dat er tijd verloren gaat met het schema te hertekenen. Deze manier van werken laat ook veel fouten toe, zoals informatieverlies bij onduidelijk handschrift of verlies van de notities.

In deze applicatie kan je schema’s direct op de werf tekenen. Hierbij kan je de natuurlijke volgorde van het tekenen behouden. Je start met het situatieplan, stelt dan het verdeelbord op in de kringtabel, en legt dan de link tussen de kringen en de elektrische symbolen in het situatieplan. Het eendraadschema wordt automatisch getekend.

Daarnaast kan je ook sneller en juister tekenen. Sneller door te vertrekken van standaard templates, zodat je enkel de benodigde aanpassingen voor de specifieke installatie moet aanvullen. Juister door te valideren dat alle benodigde velden zijn ingevuld en op termijn door te controleren op een aantal van de belangrijkste regels uit het AREI.

De applicatie is beschikbaar via een website en moet dus niet als applicatie gedownload worden. Neem gerust contact op met info@​asbuiltplan.​be en dan helpen we jou met het opzetten van een account.

Momenteel wordt een basiskennis voor het tekenen van elektrische schema’s verwacht. 
Van de tekenaar wordt verwacht dat hij/​zij de opbouw van het eendraadschema begrijpt en kan visualiseren in onze kringtabel. In onze kringtabel vertrek je namelijk van de teller, en kan je vandaar aftakken naar differentieelschakelaars en automaten, alsook energiemeters gaan toevoegen. Op het situatieplan kan je dan de juiste kring en positie aanduiden van elk elektrisch symbool, zodat het eendraadschema automatisch kan worden vormgegeven.

We kunnen jullie wel helpen met het opzetten van correcte templates voor basisinstallaties van omvormers en laadpalen, waarop jullie techniekers zich kunnen baseren.

Ook zijn we momenteel de applicatie aan het versterken met validatieregels uit het AREI. Zo gaan we in eerste instantie aanduiden welke velden verplicht moeten worden ingevuld in het schema. In een tweede fase gaan we ook de correctheid van de installatie opvolgen. 
Zo kan je verschillende zaken nagaan: wordt de juiste draadsectie gebruikt achter de automaat, staat de installatie achter de juiste differentieelschakelaar, ….

We werken hard aan een intuitieve opbouw van de applicatie en dus zal je al heel snel ontdekken hoe de applicatie werkt door zelf te gaan testen. Omdat de applicatie een andere opbouw heeft dan andere tekenprogramma’s kan een visuele ondersteuning zeker helpen. Daarom geven we een handleiding mee bij de opstart van jullie account. Binnenkort komen er ook video’s beschikbaar die aantonen hoe je verschillende schema’s kan tekenen. 

We werken aan een nieuwe feature waarbij een integratie opstaat met SPOQ. Hierbij zal het mogelijk zijn om vanuit As Built Plan een keuring aan te vragen, waarbij de ingevulde gegevens in het schema worden gedeeld bij de keuringsaanvraag.

De komende maanden werken we ook aan integraties met ERP software. Zo willen we het mogelijk maken om schema’s automatisch voor te bereiden, op basis van de gegevens in jullie klantendossiers.

Je kan de schema’s eenvoudig delen met andere users die zijn toegevoegd aan de werkomgeving. Daarnaast is elk schema te exporteren als pdf met als bestandsnaam het adres en het tijdstip van de export, wat direct het versienummer van de pdf bepaalt.

Momenteel is dit nog niet mogelijk. We gaan deze feature opnieuw bekijken als we de volgende fase van productontwikkeling bereiken, namelijk die van het tekenen van volledige huishoudelijke installaties.

Momenteel kunnen schema’s enkel als PDF worden geëxporteerd, en nog niet als een tekenbestand.

De beta versie bevat alles wat je nodig hebt om een schema van een standaard PV- of laadpaalinstallatie te laten te goedkeuren.

Je kan templates opzetten en vanuit deze templates nieuwe schema’s aanmaken. Je vult dan de benodigde aanpassingen aan voor de specifieke installatie met een net schema als eindresultaat.


In het situatieplan kan je muren tekenen en een kamer benoemen. Je hebt ook alle elektrische symbolen om deze installaties te tekenen, zoals het verdeelbord, de teller, de aardingsonderbreker en de symbolen van de installatie zelf. Op het situatieplan kan je ook de benodige technische informatie van de toestellen invullen, deze worden dan weergeven op het eendraadschema.

In de kringtabel kan je de netaansluiting beschrijven, alsook differentieelschakelaars, automaten en meters toevoegen. Hier kan ook alle benodigde informatie aan worden toegevoegd om weer te geven in het eendraadschema.

Bij het nemen van een export wordt alle benodigde informatie ingevuld, zoals het adres van de installatie, en de gegevens en handtekening van de installateur.

De schema’s zijn altijd online beschikbaar voor je organisatie, zodat er geen gegevens verloren kunnen gaan.
 

De applicatie laat in de huidige versie nog niet toe om schema’s voor de volledige woning te tekenen, met symbolen zoals stopcontacten, schakelaars, verlichting en huishoudelijke toestellen.

Elke twee weken worden er nieuwe updates naar de applicatie gebracht. We houden onze klanten steeds op de hoogte van deze updates. Verder delen we de planning voor de komende maanden met onze klanten, en luisteren we naar jullie feedback om bepaalde nieuwe features prioriteit te geven.

Als je graag wil testen hoe het aanvoelt om te tekenen in de applicatie, dan kan je van start gaan met het tekenen van een template. Deze functionaliteit is gratis, maar laat niet toe om serienummers of een adres toe te voegen. Je kan ook geen export nemen van een template.


Wanneer je overtuigd bent van de applicatie, kan je dan de template eenvoudig kopiëren naar een elektrisch schema en daar de ontbrekende gegevens aan toe voegen voor de keuring.

Op onze pricing pagina vindt u meer informatie over de pricing. Momenteel voorzien we enkel de abonnementsformule. Hierbij wordt er maandelijks een factuur uitgestuurd waarbij we de abonnementskost aanrekenen plus de additioneel aangekochte schema’s in die maand. Deze kan dan via overschrijving worden betaald.

Binnenkort zetten we ook online betalingen op.

Bij het opzetten van een abonnement, is de applicatie vrij beschikbaar op elk apparaat en voor elke user met een account gelinkt aan jullie omgeving. Je betaalt dus enkel voor de output, d.w.z. het aantal schema’s dat jullie binnen jullie omgeving getekend hebben.

Stuur dan een mailtje naar info@​asbuiltplan.​be en we helpen je graag verder!